Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

S spletno trgovino www.skayanatropicals.si (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje Jana Cindro s.p., (v nadaljevanju »ponudnik«), Postojnska ulica 20, 1000 Ljubljana, MŠ: 8856320000, DŠ: 60191139, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali www.skayanatropicals.com). Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Splošni pogoji spletne trgovine www.skayanatropicals.com (v nadaljevanju ponudnik) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

2. Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

3. Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami),

4. Dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

5. Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

6. Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davek in stroške prevoza,

7. Način plačila in dostave,

8. Časovno veljavnost ponudbe,

9. Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

10. Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Potek nakupa

Nakupovalna košarica

Nakupovalna košarica shranjuje izbrane izdelke ter vam kaže njihov naziv, ceno, količino ter morebitne ostale dodatne stroške. Vsebino košarice lahko pregledate vsak trenutek in iz nje dodate ali odstranite izbrane izdelke. Izdelke iz košarice lahko kadarkoli odstranite s pritiskom na gumb “x”, ki se nahaja zraven izdelka.

Postopek nakupa

Če ste prepričani, da želite izdelke, ki jih imate v košarici, kupiti, potem kliknite gumb “na blagajno” ali “nadaljuj na blagajno”. Sistem vas bo preusmeril v obrazec, kjer vpišite zahtevane podatke. Po vpisu vaših podatkov in podatkov o naslovu dostave, izberete način plačila. Preberite pogoje poslovanja ter če se z njimi strinjate kliknite na prazen kvadratek pred napisom “Prebral/-a sem in strinjam se s pogoji poslovanja spletne strani”.

Zaključek nakupa

Če je vse v redu, naročilo potrdite s klikom na gumb “Kupite sedaj”. Če ste v podatkih vpisali Vaš pravilen e-mail naslov in telefonsko številko, boste po opravljenem postopku nakupa prejeli elektronsko potrdilo o prejemu naročila.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu; pošiljko pošljemo po prejetem plačilu predračuna
 • plačilo z debetno ali kreditno kartico Visa/Mastercard/Maestro/American Express
 • plačilo ob povzetju z gotovino ali kartico za osebni prevzem na sedežu podjetja

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Dostava

Pogoji pošiljanja

Izdaja računa

Ponudnik kupljenim artiklom priloži račun v embalažo s katero so artikli dostavljeni. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podatki o kupcu in prodajalcu. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo. Račun se v elektronski obliki nahaja pri ponudniku podjetniških spletnih storitev izdajanja e-računov. Za izdajo kopije računa pošljite prošnjo na info@skayanatropicals.com. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@skayanatropicals.com

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 •     jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 •     pošiljatelj bo jasno razviden,
 •     različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 •     jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 •     željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema s katerim opravlja naročila. 

Pritožbe in spori 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži postopka pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da to ni mogoče, je za vse spore pristojno sodišče v Ljubljani.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

43.č člen ZVPot (Uradni list RS št. 126/07) pravi:
Potrošnik ima 14 dni časa, da sporoči prodajalcu, da odstopa od pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navajati razloga. Blago mora potrošnik vrniti v nadaljnjih 30-ih dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške. Velja za blago, ki ni rastlinskega izvora.

Kupec mora o nameravanem vračilu pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga. 

Blago pa vrniti v roku, ki ne sme presegati 60 dni od dneva prevzema. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

Pomembno!

Uporabnik blaga ne sme neovirano uporabljati v roku, v katerem lahko odstopi od pogodbe. Uporabnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da uporabnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Blago, kupljeno na daljavo, ni namenjeno uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Uporabnik mora v primeru odstopa od pogodbe blago vrniti nepoškodovano, nerabljeno, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini ter z vsemi dodatki, s katerimi je blago prejel. Embalaža ne sme biti odprta na način, ki povzroči, da je poškodovana, odstranjena ali spremenjena. Vrnjeno blago mora biti opremljeno z vsemi elementi pakiranja in zaščite vsebine, kot jih je namestil proizvajalec, v stanju, kot ga je namestil proizvajalec. Poskus vračila blaga, ki bo očitno rabljeno oz. poškodovano, bo zavrnjen in se ne bo štel kot vračilo v skladu z določili o vračilu blaga pri nakupu na daljavo, kot ga opredeljuje veljavna zakonodaja.

 • Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Postojnska ulica 20, 1000 Ljubljana.
 • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem uporabite originalno embalažo   oz. drugo ustrezno varno embalažo) – za poškodbe na artiklih, ki nastanejo med transportom ne odgovarjamo.
 • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!
 • V primeru pošiljanja izdelka, ki ne izpolnije pogojev za vračilo / odstop od pogodbe stroške ponovnega pošiljanja nazaj stranki zaračunamo (4,00 EUR) in jih je potrebno poravnati po predračunu pred pošiljanjem.

Povračilo poškodovanega blaga

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Reklamacije

Reklamacij izdelkov rastlinskega izvora ne priznavamo, razen če se je zgodila napaka iz naše strani. Ponudnik se zavezuje, da bo vse pomanjkljivosti odpravil v najkrajšem možnem času, odpoved naročila pa zaradi možnih zlorab ni mogoča. Vsaka reklamacija se obravnava individualno. V primeru, da je prišlo do kakršnih koli težav nam pišite na info@skayanatropicals.com.

Pravico do vračila kupnine v primeru stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Postopek obveščanja o nakupu 

Naročilo v pripravi 

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte, ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov.

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih nima na zalogi v lastnem skladišču.

Naročilo je bilo odpremljeno

Ponudnik v dogovorjenem roku artikel pripravi in odpošlje ter o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V primeru napake lahko kupec obvesti ponudnika preko elektronske pošte info@skayanatropicals.com

Preklic naročila 

Naročilo lahko potrošnik brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno. Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte info@skayanatropicals.com. V elektronskem sporočilu navedite naslednje podatke:

 1. V naslovu sporočila Preklic naročila in številko naročila
 2. V vsebini sporočila:

 • ime in priimek potrošnika
 • naslov potrošnika
 • številka naročila

Informacije o pritožbenem postopku

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega Sistema obravnavanja pritožb.

Stranka lahko vloži pritožbo preko elektronske pošte info@skayanatropicals.com

Ponudnik bo o pritožbi odločilo v najkrajšem možnem času, oziroma najkasneje v roku 8 dni od prejema celotne dokumentacije, ki je potrebna za presojo.

Ponudnik bo poslal odgovor na pritožbo z ustreznimi pojasnili v pisni obliki na kontaktni naslov stranke.

Stranka ima pravico na pritožbo vložiti ugovor. Ponudnik bo v roku 15 delovnih dni poslal odločitev o ugovoru z ustreznimi pojasnili v pisni obliki na kontaktni naslov stranke. S tem je odločitev podjetja Skayana Tropicals, Jana Cindro, s.p. dokončna in interni pritožbeni postopek zaključen.

V primeru, da stranka ni zadovoljna z rešitvijo pritožbe, lahko vloži tožbo pri stvarno pristojnem sodišču.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov 

Ponudnik skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Odgovorna oseba za reševanje garancij, reklamacij podjetja Skayana Tropicals, trgovina z okrasnimi rastlinami, Jana Cindro, s.p., katero lahko kontaktirate preko elektronske pošte: info@skayanatropicals.com 

Shopping Cart